Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 284
Hungarian English

Cím: 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47–49. 7. em. - Madarász Irodaház, I. épület | E-mail: info@versysclinics.com | Telefon: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Reprodukciós Ultrahang Diagnosztikai Centrum

Versys Clinics Reprodukciós Ultrahang Diagnosztikai Centrum

Egészséges újszülött világrajövetele egy zavartalan terhesség után.


A Versys Clinics – Ultrahang Diagnosztikai Központjában a magzati rendellenesség-szűrő módszerek széles skálája elérhető, így remek hatásfokkal tudunk testre szabott és egyedi szűrési lehetőségeket biztosítani a hozzánk forduló várandós anyukáknak.

Ultrahang Diagnosztikai Központunkban a diagnosztikai vizsgálatok mellett 3D-s és 4D-s babamozi is elérhető. A háromdimenziós, térhatású ultrahangvizsgálat során a magzatot plasztikusan, térben lehet látni, sok esetben fényképhez hasonlóan, míg a 4D-s ultrahang negyedik dimenzióként az időt is hozzárendeli a képhez, így a 3D-s képek folyamatos, filmszerű megjelenítésével láthatóvá válik a magzati arc mimikája, a végtagok mozgása.

Ne feledjük, hogy az ultrahangos berendezés egy diagnosztikai eszköz, ennek megfelelően csak akkor és annyi ideig indokolt használni, amennyi a vizsgálat céljához szükséges. Amint minden fontos információt begyűjtöttünk, a vizsgálatot be kell fejezni. Ezen irányelv mentén egy-egy vizsgálat átlagosan 20–30 percig tarthat.

MIÉRT FONTOS AZ ULTRAHANGVIZSGÁLAT?

Mi az ultrahang-diagnosztika szerepe a terhesgondozásban?

A terhesgondozás ideje alatt végzett ultrahangvizsgálatok elsődleges célja a magzati rendellenességek minél korábbi és pontosabb kiszűrése.

Az ultrahang-diagnosztika szerepe a terhesgondozásban ma akkor értékelhető, ha a megfelelő képi felbontású készüléket jól felkészült és megfelelő gyakorlattal rendelkező szakember kezeli. Ezt segíti egy akkreditált laboratóriumi háttér, amely az ultrahang-diagnosztika eredményeit biokémiai szűréssel pontosítani tudja.

A Versys Clinics – Ultrahang Diagnosztikai Központjában magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvos fogadja a diagnosztikai vizsgálatra érkező szülőket.

Az ultrahangvizsgálat eredményét és a laboratóriumi leleteket – a várandós életkorát és egyéb kórelőzményi adatokat figyelembe véve – egy számítógépes szoftver értékeli. Végeredményként egy kockázati értéket kapunk, mely jelzi az adott kromoszóma-rendellenesség előfordulási valószínűségét a vizsgált magzatnál.

Jelenleg az 1:150 feletti kockázati értéket tekintjük magasnak, amikor további vizsgálatokra lehet szükség (magzatvíz-mintavétel, lepényboholy-vizsgálat, esetleg indokolt esetben anyai vérből történő magzati DNS-meghatározás: pl. Panoráma teszt).

Ma már nemcsak az anatómiát vizsgálhatjuk ultrahanggal, hanem a funkciót is. Közvetve kaphatunk visszajelzést például a gyomortelítődésről, veseműködésről. A vérkeringés áramlási paramétereinek, az érpályák ellenállásának és az erek rugalmasságának vizsgálata a keringési rendszer, illetve az ellátott szervek állapotáról ad közvetlen információt, közvetve pedig utalhat egyes szervek betegségére, de akár kromoszóma-rendellenességre is. Az agyi erek és a köldökzsinór artériájának funkcionális vizsgálata segítségével közvetve a magzat oxigénellátottságáról, a lepény működéséről kapunk információt.


Testre szabott szűrési lehetőségek

A Versys Clinics – Ultrahang Diagnosztikai Központjában nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosok végzik az ultrahangos vizsgálatokat, akikkel a vizsgálatot követően konzultálhatnak is a páciensek.
Intézetünkben csaknem az összes magzati rendellenesség-szűrő módszer elérhető, így remek hatásfokkal tudunk testre szabott és egyedi szűrési lehetőségeket biztosítani a hozzánk forduló várandós anyukáknak.

Milyen ultrahangos szűrővizsgálatokon javasolt a várandós anyukának megjelennie?

A Versys Clinics – Ultrahang Diagnosztikai Központjában is elérhető kombinált szűrés célja: egészséges újszülött világrajövetele egy zavartalan terhesség után. Minden vizsgálat ezt a célt hivatott szolgálni.

  • A koraterhességi UH-vizsgálat a vérzés kimaradása után 4-5 nappal már elvégezhető, általában az 5. és 6. terhességi hét között javasoljuk elvégeztetni. Célja elsősorban a méhen kívüli terhesség kizárása.
  • A terhesség korának pontosítása, az embrió zavartalan fejlődésének igazolása céljából javasolt a 8–10. hét közötti vizsgálat. A kor meghatározásához az embrió ülőmagasságának (CRL) pontos ismerete szükséges, egyúttal a szülés várható időpontját is kiszámíthatjuk. A kombinált szűréshez szükséges jelzőfehérjék szintjének pontos meghatározásához is a 9–10. hét között levett vérminta a legalkalmasabb.
  • Az első genetikai UH-vizsgálat a kombinált szűrés részeként a 12–13. terhességi hét között kivitelezhető a legmegbízhatóbban. Főként a számbéli kromoszóma-rendellenességek, ezen belül is a Down-kór szűrését célozza meg elsősorban.
  • A második genetikai UH-vizsgálat a 18–21. hét között végezve már megbízható információt nyújt a magzat anatómiai viszonyairól. A kombinált szűrés kiegészítője lehet, bizonytalan esetekben az eredményt pontosítani lehet egyéb UH-jelek figyelembevételével (ún. soft markerek).
  • A magzat szívét indokolt esetekben (pl. amikor terhelő a családi vagy szülészeti kórelőzmény) a 21–23. hét között szokás vizsgálni.
  • A magzat növekedési ütemének ellenőrzését havonta célszerű végezni.
  • A 36. héten elvégzett UH-vizsgálattal egyrészt ellenőrizhető a magzat növekedési üteme, illetve – a magzat elhelyezkedése alapján – valószínűsíthető a szüléskor várható testhelyzet is, ami befolyásolhatja a szülés levezetésének módját is.
  • Amennyiben nem indul be a szülés a várható időpontig, a lepény működési tartalékainak ellenőrzése céljából végezzük az ún. UH-doppleres vizsgálatokat a már korábban megkezdett CTG-vizsgálatok kiegészítéseképpen.

Az UH-vizsgálatok előbb vázolt szokásos menetét kóros terhességi állapotok gyanúja módosíthatja.

Mit kell tennem vizsgálat előtt, mire készüljek?

Kollégáink az ultrahangvizsgálat időpontjának egyeztetése alkalmával minden felmerülő kérdésére választ adnak.

Meddig tart a vizsgálat?

Az ultrahangvizsgálat 20-30 percet vesz igénybe.

Mit kell tennem vizsgálat előtt, mire készüljek?

A vizsgálatot követően a leletet pár percen belül kiadjuk vagy kérésére elküldjük az Ön által megadott e-mail-címre.

 

 

 

Orvosaink - Ultrahangos diagnosztika

Dr. Vereczkey Attila Dr. Vereczkey Attila

Reprodukciós Ultrahang Diagnosztikai Centrum Árak

Reprodukciós Ultrahang Diagnosztikai Centrum - Nőgyógyászati kivizsgálás

Megjegyzés, magyarázat

Ár

Hüvelyi ultrahang 2D csak nőgyógyászati vizsgálat 25 000 Ft
Hasi ultrahang 2D csak nőgyógyászati vizsgálat 25 000 Ft
Hasi ultrahang 3D csak nőgyógyászati vizsgálat 25 000 Ft
Power Doppler vizsgálat   15 000 Ft
Pajzsmirigy ultrahang   18 000 Ft
Nőgyógyászati onkológiai UH szűres petefészek, méhtest, méhnyak, kismedence/ IOTA, ISUOG protokoll alapján 27 000 Ft

Reprodukciós Ultrahang Diagnosztikai Centrum - Terhesség alatti kivizsgálás

Megjegyzés, magyarázat

Ár

Terhesgondozás (fizikális és ultrahangvizsgálat, tanácsadás) 25 000 Ft
Genetikai UH   40 000 Ft
Baba mozi 4D, CD felvétellel, fotókkal   25 000 Ft

Reprodukciós Ultrahang Diagnosztikai Centrum - Férfi kivizsgálás

Megjegyzés, magyarázat

Ár

Here ultrahangvizsgálat   24 000 Ft
Hímvessző color Doppler vizsgálat   35 000 Ft
Prostata transrectalis ultrahang   26 000 Ft
Pajzsmirigy ultrahang   18 000 Ft

A feltüntetett árak kizárólag tájékoztató jellegűek, pontos árat a személyre szóló kezelési terv ismeretében határozunk meg.