Hungarian English

Cím: 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47–49. 7. em. - Madarász Irodaház, I. épület | E-mail: info@versysclinics.com | Telefon: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

donációs program

Mesterséges megtermékenyítés ivarsejt donációs programban

A DONÁCIÓS PROGRAM (DIFV) olyan orvosi eljárásokat foglal magába, amelyek egyenes ágú rokontól kapott vagy anonim adományból származó ivarsejttel történik a megtermékenyítés.

A Versys Clinics eredményei

Klinikánk további eredményeiért kattintson ide

Adományozott petesejtekkel való kezelés

Némely nők nem eshetnek teherbe saját petesejtjükkel. A leggyakoribb okok közé az alábbiak sorolhatók:

 • Korai menopauza
 • Genetikai problémák
 • A petesejtek alkalmatlansága
 • Kemoterápiás- és sugárkezelés
 • Petefészek betegségek
 • Súlyos endometriózis, egyéb nőgyógyászati betegség

A programban használt technikák

 • Petesejt leszívás

  A hüvelyfalon keresztül egy vékony tű segítségével a tüszőkből megtörténik a petesejt leszívás. Ezt egy hormonális stimulálás előzi meg, amely sikeresebbé teszi a leszívást, az az a punkciót.
 • Megtermékenyítés (ICSI, PICSI)

  Spermium injektálás a petesejtbe – ICSI

  Ezen módszer alkalmazásánál a petébe közvetlenül kerülnek beinjektálásra a spermiumok.

  Kiválasztott spermium injektálása a petesejtbe – PICSI

  Az ICSI módosított változata a PICSI. Ez esetben a kiválasztott, szelektált, hyaluron gélhez kötött, érett, életképes spermiumot injektálunk a petébe. A gél nagyban segíti a pete és a spermium optimális kötésének kialakulását.

  Az embriók minőségének megvizsgálása a beültetés előtt

  Az embriók minőségét és a megtermékenyítés sikerességét szakképzett embriológusaink ellenőrzik. A folyamatos vizsgálásokkal kimutathatóak, hogy melyek a normálisan fejlődő és melyek a lassan vagy egyáltalán nem kedvezően fejlődő embriók. A beültetés napján az embriológus kiválasztja azt/azokat az embriókat, amelyekkel a megtermékenyítés valóban sikeres lehet. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy csak olyan embriót ültessünk be, amely életképes, ezzel elkerülve például egy vetélést.
 • Mi az asszisztált hatching?

  Az embrió a méhnyálkába való beágyazódás előtt, el kell hagynia a védőburkot, amely köré képződött. Általában az előre haladottabb korban lévő pácienseiknél egy a burok vastagabb, ezért

  A fejlődő emberi embriót vékony védőburok vonja be. Méhnyálkahártyába való beágyazódása előtt az embriónak el kell hagynia ezt a védőburkot. A páciensek egy részénél - általában az idősebbek esetében - ez a védőburok vastagabb. Az asszisztált hatching segít kijuttatni az embriót a védőburokból, amellyel tudományos beszámolók szerint nagyban növelni lehet a teherbeesési rátát.
 • Embriótranszfer

  Amennyiben a mesterséges úton megtermékenyített petesejtből néhány napos osztódást követően olyan embrió alakul ki, amely alkalmas a megtermékenyítésre, amely alkalmas lehet a beágyazódásra, akkor sor kerül az embrió visszahelyezésére az anyaméhbe. Az eljárás lényege, hogy a szakember hasi ultrahanggal meghatározza az embrió felhelyezésének optimális helyét, majd egy katéter segítségével felhelyezi az embriót az anyaméhbe. Az eljárás többnyire fájdalommentes, így nem igényel altatást.

 

Preimplantációs diagnosztika (PGD/ PGT)

A reprodukciós orvostudományban korábban használt preimplantációs genetikai diagnózis (PGD) és preimplantációs genetikai szűrés (PGS) kifejezéseket nemzetközi szakmai konszenzus alapján 2017-ben leváltotta a preimplantációs genetikai teszt (PGT) szakkifejezés.

A PGT gyűjtőfogalom magába foglalja az összes olyan DNS vizsgálatot, mely a petesejtek vagy embriók genetikai rendellenességeinek meghatározását vagy HLA tipizálását célozza:

 • PGT-A - PGT - aneuploidia szűrésére - (korábban PGS)
 • PGT-M - PGT - monogénes betegségek szűrésére - (korábban PGD)
 • PGT-SR - PGT - strukturális átrendeződések szűrésére
 • PGT-HLA - PGT - HLA (humán leukocita antigén) tipizálásra

 

A PGT-A segítségével bizonyítottan magasabb klinikai terhességi rátát érhetünk el az IVF kezelések során. A PGT-A alkalmazása magasabb implantációs rátát eredményez több kutatás átfogó metaanalízise szerint is. Továbbá a PGT-A alkalmazásával csökken a vetélések száma, rövidül a terhességhez vezető idő, illetve alacsonyabb számú embrió beültetése szükséges a sikeres terhesség kialakulásához, így csökkenthető az IVF eljárások során gyakori ikerterhességek aránya. Ennek megfelelően a Society for Assisted Reproductive Technology PGT-A alkalmazása esetén egyetlen embrió beültetését javasolja.

Egy kutatás szerint a PGT-A-val euploidként azonosított embriók beültetése fiatal és idősebb nőkben hasonló beágyazódási arányt eredményez, tehát segítségével kiküszöbölhető a magas anyai életkor negatív prognosztikus faktora.